‹ Takaisin

Sähköinen taloushallinto ja hiilijalanjälki

Helsingin Sanomat uutisoi 29.10.2017 maan ilmakehän hiildioksidipitoisuuden olevan nyt ennätyslukemissa hiilidioksidipitoisuuden edelleen kasvaessa ennätysvauhtia. Viimevuotinen kasvu oli Helsingin Sanomien mukaan 50 prosenttia nopeampaa kuin keskimäärin kymmenen edellisen vuoden aikana. Kiihtyvä kasvuvauhti tarkoittaa sitä, että ilmaston lämpenemistä on koko ajan vaikeampi estää, jos emme saa nopeasti tehtyä tarvittavia muutoksia.

Myös me yrittäjät pystymme omilla valinnoillamme vaikuttamaan ympäristöömme. Finanssialan keskusliiton tekemän selvityksen mukaan esimerkiksi sähköisen taloushallinnon tuottama hiilijalanjälki on noin 90% pienempi kuin paperikirjanpidon tuottama hiilijalanjälki.

Satojen miljoonien paperilaskujen printtaaminen, kuorittaminen ja muu käsittely (= paperin pyörittely),  kuljettelu ympäri Suomea ja ulkomaita myöten erilaisilla kulkuneuvoilla kuorma-autoista lentokoneisiin asti vie paitsi paljon enemmän aikaa, myös rasittaa luontoa paljon enemmän kuin ympäristöystävällinen ja kustannustehokas sähköinen taloushallinto.

Haluatko sinä säästää merkittävästi omaa aikaasi ja rahaa? Oletko sitä mieltä, että ihmisen päästöillään aiheuttaman ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi pitäisi tehdä kaikki mahdollinen?

Jos vastasit molempiin kysymyksiin myöntävästi, Netvisor tai Procountor on oikea valinta taloushallinnon järjestelmäksesi. Tutustu järjestelmiin ja ota meihin yhteyttä!