‹ Takaisin

Sähköisen taloushallinnon hyötyjä yrittäjälle

Mitä yhteistä on lankapuhelimella, laskutikulla, C-kasetilla ja paperimapeilla?

Aivan oikein, nämä kaikki ovat tarpeettomia tänä päivänä.

Sähköisessä taloushallinnossa tosite on aina tallessa sen tapahtuman liitteenä, josta tosite on syntynyt. Paperilaskut ovat mapeissa jossain, yleensä joko asiakkaan toimistossa tai tilitoimistossa, mutta eivät useinkaan siellä, missä tositteiden tarvitsija on. Tiedon tarvitsijoita voi olla useampia vaikkapa eri puolella maata ja sähköisessä taloushallinnossa aineisto on aina kaikkien sitä tarvitsevien käytössä. Säästää aikaa, vaivaa, rahaa ja hermoja.

Sähköinen taloushallinto on ajasta ja paikasta riippumaton

Sähköisen taloushallinnon eli pilvipalveluna toteutetun taloushallinnon ja paperikirjanpidon välinen ero on samankaltainen kuin esimerkiksi Spotifyn ja C-kasetin välinen ero. Spotifyssa pystyt kuuntelemaan juuri sitä musiikkia mitä haluat, milloin haluat, missä haluat ilman fyysisen esineen kuten C-kasetin asettamia rajoitteita. Samalla tavalla sähköisessä taloushallinnossa sinulla on pääsy taloushallinnon informaatioon ja työkaluihin missä tahansa, milloin tahansa ilman, että sinun tarvitsee olla tietyssä paikassa tai kuljettaa taloushallinnon aineistoja mukanasi.

Käytännössä kukaan meistä ei käytä enää lankapuhelimia, laskutikkuja, C-kasetteja tai kirjoituskoneita.

Silti suuri osa yrittäjistä käyttää edelleen paperimappeja ja availee paperilaskuja.

Netvisor ja Procountor yrittäjän apuna

Me luotamme tilitoimisto-palveluissamme 100%:sti paperittomaan taloushallintoon. Asiakkamme voivat valita johtavista taloudenhallintaohjelmistoista joko Netvisorin tai Procountorin. Sähköisen taloushallinnon hyötyjä on käsitelty myös aikaisemmissa blogeissamme. Hyötyihin lukeutuvat muun muassa sähköisen taloushallinnon matala hiilijalanjälki sekä esimerkiksi taloudellisen informaation hyväksikäyttö.